Céginformáció

A Hungarian High Tech Investment&Service Ltd. csapata tisztában van azzal, hogy Kína és Magyarország messze vannak egymástól, a két kultúra szintén nagyon nagy különbségeket mutat, a két ország mérete és adottságai eltérőek, és az üzletmenet is más logikát követ. Hisszük ugyanakkor, hogy pont ezek miatt a különbségek és eltérések miatt óriási lehetőség is rejlik a kapcsolatépítésben, amit érdemes megragadni. A 21. században a nagy fizikai távolságok legyőzése sokkal egyszerűbb, mint korábban bármikor, így a két ország közötti 8-10 ezer km távolság nem lehet akadálya egy jól működő üzleti kapcsolatnak. A világgazdaság jelenlegi szerkezetében és a jövőbeli trendeket figyelembe véve Kína a következő évtizedekben is meghatározó szereplőként lesz jelen. Az elmúlt három évtized nagy ütemű fejlődése ebben a hatalmas ázsiai országban páratlan gazdasági lehetőségeket teremtett, amikhez minden országnak kapcsolódnia kell, ha nem akar lemaradni a világgazdasági fejlődés fő vonalától.
Kína jelenleg a világ második legnagyobb gazdasága az Egyesült Államok után, megelőzve Japánt és Németországot, immár harminc éve éves átlagban 10% körüli gazdasági növekedést produkálva. Ezen a hatalmas országon belül sok gazdasági húzóerőt találunk, melyek egyik csomópontja Shenzhenben és a Gyöngy-folyó torkolatánál fekszik. Hong Kong és Kanton (Guangzhou) közelsége, a helyi ipari kapacitás, az innovatív környezet, az ambiciózus városvezetés, valamint az elmúlt évek itt végzett munkája mind azt indokolja, hogy jól döntöttünk, amikor itt hoztuk létre kínai irodánkat. Shenzhen, ez a mára már 16 milliós nagyváros, megfelelő bázis egy szerteágazó, sokféle ágazatot magában foglaló, üzleti kapcsolatot építő tevékenységhez. A Shenzhen 200 km-es környezetében található, könnyen elérhető piac, amely a Gyöngy-folyó deltájának megapoliszává kezd válni, összesen több mint 120 millió embert foglal magában, és hat olyan város tartozik ide, amelyeknek egyenként legalább 4 millió lakosa van (Guangzhou, Shenzhen, Hong Kong, Dongguan, Foshan és Jiangmen).
Kínai partnerünkkel közösen döntöttük el, hogy a megnövekedett érdeklődés miatt Magyarországon hozzuk létre európai irodánkat. Ezen keresztül magyar és európai ügyfeleink igényeit szeretnénk kielégíteni azzal, hogy akár személyesen is felvegyék a kapcsolatot munkatársainkkal. Ezzel az elhatározásunkkal nemcsak az ügyintézést gyorsítottuk fel, hanem a kapcsolattartás is gördülékenyebb lett. Tapasztalataink szerint a kínai-magyar üzleti kapcsolatépítésben bár sok a buktató, nem kevés a megpróbáltatás, bőven van útvesztő, valamint legyőzendő kihívás is akad, de egy megfelelő útitárssal az erőfeszítések végén sikeres együttműködés bontakozhat ki. A Hungarian High Tech Investment&Service Ltd. ebben kínál segítséget, felkészült, elkötelezett üzleti vállalkozásoknak.